אקומפוסטר – מיכל מחזור מהפכני – פטנט ישראלי ייחודי !!! המאפשר תהליך יעיל יותר, מהיר יותר ו-100% טבעי!
כדורית הקומפוסט הפטנטית של ה-Ecomposter, יוצרת יחס שטח/נפח קטן יותר מכל צורה אחרת. כך איבוד החום מפנים הכדור הנו מינימאלי והחום הנוצר בערימת הקומפוסט מאיץ את תהליך הפירוק. הצורה הכדורית של ה-Ecomposter ועיצובו החדשני נעימים לעין, והוא משתלב יפה בגינה או בחצר.
מיכל הקומפוסט של ה- Ecomposter ניתן לסיבוב ב- 360 מעלות, כך מתערבבים החומרים בכיוונים שונים ותהליך הפירוק מואץ.
למיכל הקומפוסט של Ecomposter שני פתחים כפולים הממוקמים משני צידי הציר, המאפשרים גישה נוחה להכנסת הפסולת האורגנית והוצאת הקומפוסט המוכן בסוף התהליך. הפתחים הקטנים מיועדים לפסולת הביתית והגדולים, לפסולת מהגינה.
למיכל הקומפוסט של Ecomposter בסיס סטנדרטי המאפשר לעגן אותו במקום. בעת הצורך, ניתן לפתוח את הבסיס ולגלגל את ה-Ecomposter, על מנת לערבב את תכולתו, או כדי לניידו לכל מקום בגינה ולפזר את הקומפוסט המוכן, בסוף התהליך.
למיכל הקומפוסט של Ecomposter צינורות פלסטיק קשיחים היוצאים מהמעטפת אל תוך חלל הכדור. תכנון מהפכני זה מאפשר את ערבול הפסולת המוכנסת לקומפוסטר עם התערובת הקיימת, אויר החיוני להיווצרות הקומפוסט מגיע ישירות אל מרכז התערובת וכן מבנה הצינורות מאפשר הובלה של הלחות מן החוץ למרכז התערובת ובכך מזרז את תהליך ההבשלה.
מיכל הקומפוסט מסתובב בקלות ובקביעות, ומספק דרך יעילה וקלה יותר ליצירת הקומפסט. הסיבוב משפר את הערבוב, את האוורור ואת חדירת הלחות. ה-ECOmposter שומר על לחות הקומפוסט, בכך שהוא מונע מחום ישיר ומהאוויר המיבש להאט את תהליך הפירוק.
כיצד ממחזרים?השימוש ב-ECOmposter קל מהיר ומהנה
הרכיבו את מיכל הקומפוסט: הרכבת ה-Ecomposter מהנה מאוד, אורכת כשעה ואינה דורשת ידע טכני כלשהו.
מקמו את ה-Ecomposter: לאחר ההרכבה, חשוב למצוא למיכל הקומפוסט מקום מתאים. על המקום להיות מישורי, מאוורר, חשוף חלקית לשמש בקיץ (כדי שלא יתחמם יתר על המידה) ובמקום מואר ככל האפשר בחורף (כדי לשמור עליו חם). היתרון הגדול של ה-Ecomposter על פני מיכלי קומפוסט אחרים, הוא שניתן להזיזו בקלות ממקום למקום. ניתן לגלגל את מיכל הקומפוסט לכל מקום שתרצו.
ועכשיו, התחילו "לקמפסט"! ברגע מיכל הקומפוסט נמצא במקומו, ניתן להתחיל למלא את ה-Ecomposter בפסולת האורגנית מהבית (דרך הפתח הקטן) ומהגינה (דרך הפתח הגדול). סובבו את מיכל הקומפוסט: אחרי כל הוספה של פסולת, יש לסובב את המיכל. כך יתערבבו החומרים החדשים עם הישנים, החום יתפזר ויוזרמו אוויר ולחות לתערובת. יש לחזור על פעולה זו עד מיכל הקומפוסט מלא עד חציו.
בדקו את הקומפוסט שלכם מעת לעת- עד למילוי מיכל הקומפוסט עד חציו, רצוי לערוך מעת לעת בקרה של התהליך, ולבדוק האם האיזון בתערובת נשמר והתהליך מתקדם. עיין באתר האינטרנט www.ecomposter.co.il למידע מפורט יותר.
וכשמיכל הקומפוסט מלא עד חציו… בשלב זה מומלץ לגלגל את הכדור אחת ליומיים ולהמשיך לבדוק את תקינות התהליך מדי פעם.
בשעה טובה, הקומפוסט מוכן ! בדרך כלל, כשהתנאים טובים, תהליך הבשלת הקומפוסט יארך 4-6 שבועות, ובסופו יתקבל קומפוסט עשיר בחומרים מזינים לקרקע. בתום התהליך תתקבל תערובת כהה, בעלת ריח של אדמת יער אשר ניתנת לשימוש כדשן לגינה, לעציצים או בכל מקום אחר שיהנה מקרקע עשירה בחומרי הזנה. בזכות עיצוב ה-Ecomposter, ניתן לגלגלו לכל מקום בגינה, להוציא בקלות את הקומפוסט המוכן ולפזרו.
לאחר שמיכל הקומפוסט רוקן, התחילו למלאו מחדש.
מה אסור ומה מותר לקמפסט?
- דשא קצוץ
- קש/חציר יבש
- קליפות של ירקות ופירות
- תה/ תיונים
- קפה טחון
- קליפות ביצים
- עלי שלכת
- גזם גדרות
- עשבים מתים שלא נבטו
- נסורת שלא עברה טיפול כימי
- דגנים
- קיטניות
- פסטה
- אורז
- לחם
- מוצרי קמח
- ענפים גזומים
- הפרשות של ציפורים
- הפרשות של אוגרים
- הפרשות של גרבילים
- פיסות קטנות של קרטון
- קליפות עץ/ שבבים
- טישו
- פסולת גינה שלא עברה טיפול כימי
- פרחים
- גזרי נייר לבן לא מודפס
- אפר עץ
- נסורת שעברה טיפול כימי
- צמחים "חולים" ומרוססים
- הפרשות אדם
- הפרשת כלבים
- הפרשות חתולים
- בשר
- פגרי חיות
- דגים
- עצמות
- מזון שומני
- שומן
- עשבים שוטים ומזיקים
- מוצרי חלב
- פלסטיק
- דיקט
- ניילון
- זכוכית
- סוללות
- מתכת
- גזם של עצים מחטניים (אורן, אשוחית, ערער, ברוש)
- עיתונים
- פסולת גן שרוססה בקוטלי חרקים
- נייר צבעוני
- מוצרי עץ שעברו טיפול כימי
- תוכן ביצה
- כימיקלים
שימו לב! על מנת לקבל תוצאה מיטבית יש להקפיד על תפעול נכון-
- לשמור על איזון של כ- 50% חומר "יבש / חום" ו- 50% חומר "רטוב / ירוק"
- למלא את ה- ECOmposter עד חציו או מעט יותר ולאחר מכן להפסיק ולאפשר לתהליך ההבשלה הסתיים.
- להכניס אל ה-ECOmposter אך ורק חומרים הניתנים למיחזור.