חיפוש באתר
משתלת עצים
הצטרפו לעמוד הפייסבוק ותהנו ממבצעים והגרלות
עצי מנגו למכירה
מנגו במקורו הוא עץ טרופי ירוק עד, אשר התאקלם במהלך ההיסטוריה גם באזורים סובטרופיים. מקורו של העץ בדרום אסיה, ומזרח הודו בורמה. כיום עץ המנגו מצוי בכל האזור העץ עשוי להגיע לממדים ענקיים, גובה שבין 10 ל-30 מ'. העץ מאריך ימים. במקרים רבים יאריך מעבר ל-300 שנה וימשיך לתת פרי גם בגיל כזה. השורשים של עץ המנגו הם שיפודיים וחודרים לעומק של 6 מטר. למנגו עלים גדולים מבריקים בעלי צבע צהבהב, ורדרד, או אדמדם עם התבגרותו של העץ צבע העלים הופך לירוק כהה. צימוח חדש של עלים מופיע מעת לעת בלי קשר לעונה, לעץ המנגו פריחה המופיעה באשכולות של פרחים קטנים בגוון צהוב אדום חלק מהפרחים זכריים וחלק דו מיניים.
ריבוי:
כדי להרבות את עץ המנגו יש לזרוע זרעים טריים מפירות שהבשילו. הזריעה נעשית על מצע שטחי, לאחר נביטת הצמחים והתפתחותם, מבצעים הרכבה לזן המתאים והרצוי בצורה זו מקבלים צמחים בעלי תכונה ידועה וכך שומרים על האיכות והתכונות של הצמח.
תנאי גידול:
מבחינת הקרקע, למנגו אין דרישות מיוחדות כל עוד היא מדושנת ועשירה בחומר אורגני כך יגדל עץ הסיכוי ליצירת פרי בכמות ואיכות טובה. עץ המנגו יתפתח היטב באדמה חולית או אדמת כורכר. המנגו זקוק לכמויות גדולות של מים. עץ צעיר יש להשקות יש להשקות באופן יחסי, בהתאם לגודל השתיל. למנגו שורשים עמוקים לכן רצוי להשקות בצורה איטית כמו טפטפות כדי לאפשר למים לחדור בצורה איטית לעומק הקרקע. בתקופה שלפני הפריחה יש להפסיק את ההשקיה על מנת לעודד את העץ לפרוח. ברגע שמופיע הפרי יש להשקות את העץ בצורה סדירה.
נטיעה:
אם מחליטים לנטוע עץ מנגו בגינה פרטית צריך לוודא שהטח מוצף בשמש . יש לוודא שהמרחק בין עץ המנגו לעצים האחרים יהיה כ- 3 מטר. אחרי שבחרנו את השטח לנטיעה צריך להכין בור בקוטר שיהיה פי 2 מנפח כלי הקיבול בו סופק העץ, לאחר הנטיעה צריך להדק את האדמה סביב העץ. ה. יש ליצור גומה, ולהשקות את הגומה פעמיים. באדמות קלות יש להשקות כל יום במשך כ- 20 יום, ולאחר מכן לעבור להשקיה של 2-3 פעמים בשבוע, תלוי בסוג הקרקע. עם הופעת הלבלוב החדש, צריך להתחיל לדשן את הקרקע בדשן חנקני, הדישון נעשה בשנים הראשונות 3 פעמים בשנה. את דישון צריך להגדיל עם התפתחות העץ. העץ מתחיל להניב פירות לאחר 3 שנים, לקראת תחילת ההנבה ממעיטים בדישון החנקני ומדשנים בדשן מורכב המכיל מעט חנקן ויותר זרחן ואשלגן. במידה והעלים מצהיבים יש להוסיף אבץ וברזל אשר ניתן ליישם בריסוס או באמצעות דשנים מורכבים.
גיזום ועיצוב:
בשנים הראשונות אין צורך בגיזום. בשנה הרביעית מהנטיעה ניתן להתחיל בעיצוב וגיזום העץ, גוזמים את העץ רק לאחר שהעץ הניב פירות, וסיים את ההנבה. את העץ יש לגזום לפי גודל העץ כדי לאפשר טיפול בעץ כמו ריסוס, קטיף ועוד…יש לשמור על גובה עץ בין 4-5 מ' כדי לא להקשות על הטיפול בעץ.
פריחה והנבה:
פריחת העץ מופיעה באביב, פריחת העץ מושפעת מהטמפ' ששררה בחורף ומהגשמים בעונת הפריחה עצמה. בחלק מהזנים הפריחה תופיע באביב ובחלקם האחר של הזנים הפריחה תופיע במהלך השנה בעונות שונות. כדי לקבל פריחה שופעת יש להשקות את העץ במידה מועטה לדשן במידה מועטה לחשוף את השורשים, חיגור ופציעה בקליפת העץ, גיזום, וכן ניתן להשתמש בחומרים מעכבי צמיחה ע"מ לעודד את הפריחה וההנבה. את כל התהליך יש לעשות לפני תחילת החורף כדי לקבל התמיינות של ענפי העץ עוד בתחילת החורף, זאת כדי להבטיח פריחה והנבה בצורה סדירה. בצורה זו תגדל תנובת העץ. עץ בוגר יניב 300 פירות. עץ המנגו ידוע באריכות חייו, ככל שהעץ יתבגר כך כמות הפרי תהיה גדולה יותר. פרי המנגו יבשיל כ- 4-5 חודשים מזמן הפריחה. פרי עץ המנגו מתפתח על עוקץ, כשהפרי בשל הוא מתנתק מהעוקץ ונופל על הקרקע.
מחלות ומזיקים:
כמו לכל עץ ישנם מחלות ומזיקים, גם לעצי המנגו מחלות ומזיקים בניהם כנימות, אקריוט, נימטדות, חיפושיות גזע עלווה וקליפה. הטיפול במזיקים חשוב כאשר לכן חשוב להקדים תרופה למכה ולטפל בעץ ע"י טיפול מונע.
לעץ המנגו מספר זנים: מנגו מאיה, מנגו טומי, מנגו שלי, מנגו קיט, מנגו קנט, מנגו היידן.